Sütlü Tatlılar
Kolay İrmik Tatlısı
Yaz sıcaklarının kendini göstermeye başladığı bu günlerde hafif ve soğuk tüketilmesi önerilen bir tatlı :)
Malzemeler
9 çorba kaşığı irmik,
9 çorba kaşığı toz şeker,
5 çorba kaşığı margarin,
4 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi,
1 tatlı kaşığı vanilya,
su.
Hazırlanışı
Süt, irmik ve şeker tencereye konur. Karıştıra karıştıra kaynatılır.
Koyulaşınca ateşten alınır. Hindistan cevizi ile vanilya konulur. Yine karıştırılır. Sonra ıslatılmış bir kalıba boşaltılır.
Kalıp buzdolabında 6 saat bekletilir.
Buzdolabından alındıktan sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır.
Afiyet Olsun herkese :)
Şuan dersten paylaştım bu tatlımızı eve gidince bende yapacağım.:)
Kaydol:
Yorumlar (Atom)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder